söndag 26 september 2010

Fortfarande...

inget ljus i tunneln. Men jag kämpar på...

lördag 25 september 2010

Jag kämpar på...

med löpningen. Fast egentligen är det inte riktigt rätt att kalla det för löpning heller. Mera åt jogginghållet är jag rädd. Fast jag kämpar på men det är lite kränkande att ha konstant träningsvärk. Jag trodde att det fanns olika nivåer av nybörjare. Jag vill ju gärna tro att jag har en hyfsad syreupptagning att luta mig mot. Fast det har visat sig att när det gäller löpning verkar det tyvärr bara finnas en nivå. Jag är en nybörjare på löpning helt enkelt. Bara att stå ut en vecka eller två till så kanske man kan börja skönja ljuset i tunneln.

måndag 20 september 2010

Alternativ "träning"

Har parkerat cykeln på obestämd (men begränsad) tid för att i stället ägna mig åt lite alternativ "träning". Träning är nog inte den korrekta termen för tex 35 minuters jogging eller 10 armhävningar men det är iaf motion och jag vill inte dra på mig några skador i onödan. Trots att jag tar det väldigt lugn har jag ont i hela kroppen och varje löpsteg smärtar, men det är kul :-)

Faktisk väldigt kul att få göra något annat än att cykla och häromdagen kunde jag passa på att fota min fyrbente kamrat framför en liten fjällsjö under en prompis.
I kväll blir det ett löppass till och kanske kommer träningsvärken att kännas lite lite mindre än tidigare.

fredag 17 september 2010

Påskägg redan?


Nä, inte ännu! Och det är inte min hjälm heller för den delen men vems hjälm kan det vara? Vi som cyklar i Team Norrbotten har nog en liten aning ;-)

tisdag 14 september 2010

Säsongsavslutning

Linjeloppet på Norrlandskan fick bli årets sista cykellopp. Fick stryk i spurten av Fredrik Kingstad Östersund CK, vilket var rätt så väntat. Försökte trötta ut honom lite på sista varvet men det hjälpte föga och han passerade mig några meter före mål.

Just nu vet jag inte om det är skönt eller trist att säsongen är slut. Det är skönt för att min hjärna inte orkar plåga stackars benen mer. Det känns vemodigt och lite tomt eftersom jag har uppnått alla målsättningar jag hade inför säsongen och faktiskt lite till. Vad ska jag hitta för realistiska mål inför nästa säsong som gör mig motiverad att dreggla mig igenom flera intervallpass i veckan på spinningcykeln?

Årets stora mål var guld på tempoloppen på veteran-SM men en tre veckors förkylning satte stopp för det. Däremot kunde jag tillsammans med mina lagkamraters fantastiska lojalitet köra hem guldet i linjeloppet i stället. Mitt misslyckade tempolopp glömdes snabbt bort när mina kamrater från uppväxten i Sollefteå överraskande och helt utan min kännedom stod och sprutade Champagne när jag passerade mållinjen. Dom hade rest genom halva landet för att fira min 40-års dag :-)

Ungdomskamraterna från uppväxten i Sollefteå

Nu tänkte jag iaf gräva fram löparskorna och börja jogga så smått och vila hjärnan så kanske motivationen och gnistan växer fram i takt med att vintern gör sitt antågande här i Kiruna.

Resultatbörs 2010
SM-guld H40 linje
SM-silver H40 partempo
SM-brons H40 lag
Team Norrbotten bästa klubb på Veteran-SM
1a Kalas-cup veteran H40
Brons Nordiska mästerskapen tempo H40
6a Nordiska mästerskapen linje H40
1a Norrlandsmästerskap Elit tempo
2a Norrlandsmästerskap Elit linje

Tack 2010 :-)

Bronsmedalj H40 Nordiska Mästerskapen tempo i Hamar

Guldmedalj H40 Svenska Mästerskapen linje

Team Norrbotten bästa klubb på Veteran-SM 2010


lördag 11 september 2010

Norrländska tempomästerskapen

Det var en lång resa till Härnösand från Kiruna och det var mer morgon än kväll i "går" innan jag och min reskamrat Per kunde lägga omkull kroppen. Kanske var det därför som kroppen kändes ordentligt seg under uppvärmningen? Däremot så vet jag sedan tidigare att den mentala inställningen är helt avgörande för ett bra tempolopp och att känslan i kroppen inte alltid behöver betyda så mycket.

Banan bjöd egentligen inte på några överraskningar förutom att det var två vändpunkter. Annars lite motlut med efterföljande utförslut, osv. Försökte kämpa på hårt som vanligt men jag var lite osäker efter målgången när jag såg vad låg medelfart jag hade haft. Resultaten visade däremot att min goda form håller i sig och jag fick vara snabbast för dagen. Alltid skönt :-)

måndag 6 september 2010

Bra veterancupsavslutning



Blev en tung men lyckad helg i Örebro där jag lyckades vinna både tempoloppet och linjeloppet. 

Tempoloppet blev en plågsam historia från första tramptaget när jag kände att mjölksyran smög sig på trots att pulsen inte alls var på den nivå som den borde. Bara att bita ihop och se till att benen gjorde det jobb som vi hade kommit överens om. Blev iaf dagens snabbaste tid med 44 sekunder och 15 friska cup-poäng.

Söndagens linjelopp blev en ryckig histora och direkt från start avslöste rycken varandra. Eftersom banan i det närmaste var platt som en pannkaka var det svårt att få en lucka till klungan. Först efter ca halva loppet fick jag hjälp av min lagkamrat Per att skapa en lucka och strax därefter fick jag sällskap och vi två lyckades hålla en lucka till klungan hela vägen in till mål även om den blev liten på slutet. Ytterligare 15 friska cup-poäng gjorde att jag säkrade cup-segern i H40.

torsdag 2 september 2010

Veterancupsavslutning


I helgen är det dags att avgöra säsongens kalascup veteran. Jag har haft ledningen en stor del av säsongen men efter senaste temporacet i Eskilstuna borde ledningen ha övertagits av någon annan. Bara att köra för fullt i helgen och se hur långt det räcker.

Just nu försöker jag lösa hur jag ska få med mig 2 cyklar från Kiruna till Örebro på flyg, buss och tåg. Tidigare har jag bara rest med en cykel och redan där brukar det bli besvärligt så håll tummarna.