söndag 24 juli 2011

Fan va jag är bra (på att slappa)

I min vardag går det mesta i 200 och jag blir lätt irriterad för minsta lilla störning i tillvaron. Att få stå i kö på ICA kan få mitt tålamod (det lilla jag har) att kollapsa. Jag tror att jag blivit lugnare med stigande ålder men jag har fortfarande långt kvar till något som närmar sig en ödmjuk inställning till det oväntade. Att köra bil och behöva stanna för rödljus eller andra medtrafikanter äter upp mitt tålamod på en grisblink men det har jag löst genom att inte använda bilen i stan. Cykeln är ett mycket bättre alternativ och med cykelkärran ständigt påkopplad får jag med både två och tre ICA-kassar.

Så vad är det jag är bra på då? Jo, när jag väl bestämmer mig för att slappa så sjunker hastigheten och kreativiteten till noll komma noll. Att slappa framför eftermiddagarnas TdF-sändningar är störtskönt och ett självklart inslag när jag får chansen.

Nu ska jag trycka på knappen på min nya kaffemaskin och titta på hur den bereder mig en kopp nybryggt kaffe.

Slapp på! 

torsdag 21 juli 2011

Humlor


Som landsvägscyklist går det mig emot att köra med insektsnät framtill på hjälmen. Det hör liksom till mtb-cyklingen men inte till landsväg. Men att följa stilpolisens regler (eller är det kanske mina egna principer?) får ju till följd att det slinker in en och annan fluga mellan ribborna på hjälmen. Det gör kanske inte så mycket för dom hårfagra kollegorna i branschen men för mig som saknar hår på huvudet betyder det oftast att det blir närkontakt mellan flygfä och hud.

En liten fluga eller mygga gör varken till eller från men nu har det hänt två gånger att det är en humla som misstolkat sina radarsignaler (eller möjligen haft tekniska problem) och frontalkrockat med min skalle. Smällarna tar inte död på humlorna. Dom blir inte ens medvetslös utan tvärt om blir dom stressade och förmodligen förvirrade över situationen så det börjar svida på skallen, precis på ett ställe där jag inte kommer åt med ett finger, hur jag än petar och försöker flytta omkring hjälmen.

Detta tafatta försök från mig gör bara att humlan blir ännu mer stressad och det svider ännu mer vilket gör mig  ännu mer stressad och så har vi den välkända onda spiralen. Återstår bara att stanna så snabbt som möjligt för att kunna slita av sig hjälmen och krafsa bort den eländiga humlan så att jag kan pusta ut och fortsätta.

Så till er humlor som läser detta vill jag informera att situationen är inte på något sätt allvarlig om ni skulle klämmas fast under lite frigolit. Sitt helt still tills dammet har lagt sig och leta sedan upp närmaste nödutgång. Smyg iväg dit och sedan vidare mot friheten. BÖRJA INTE KRAFSA I PANIK. Ni stressar upp piloten!

torsdag 14 juli 2011

Årets nykomling

Årets nykomling heter Axel (killen på cykeln) och enligt tillförlitliga källor kör han redan skjortan av alla sina klubbkamrater och även någon som heter Albert Cartdor, eller nåt :)

tisdag 12 juli 2011

SJ

Citat från Aftonbladet om SJ:s förseningar: "Vi saknar vår lokförare, hon tar nämligen tåget till jobbet och hennes tåg står stilla på grund signalfel.”

måndag 11 juli 2011

Ingen blogg utan inlägg

Har varit pinsamt dålig på att blogga senaste veckan men det hänger liksom ihop med cykelinspirationen. Om den är dålig, är blogginspirationen också dålig. Är fortfarande inne i en formsvacka. Ja, eller jag vet inte om svacka är riktigt rätt ord. Det känns snarare som en dalgång, minst. Funderar inte så mycket på om och när formen skulle kunna komma tillbaka men konstaterar iaf att det är så trist att cykla när det går sakta.

I går blev det ett distanspass i den 25-gradiga värmen och det var väldigt, väldigt trevligt. Är inte alls motiverad att köra intervaller eller hårda tempolopp (finns det lugna tempolopp?) när pulsen konstant är på rött. Planen är att köra en del distanspass, både lugna och lite hårdare, fram till Tour of Jämtland. Men speciellt många intervallpass finns det inte med i planeringen.

Passade på att fira min födelsedag förra veckan och fick ett celebert besök av en liten Emma. Efter besöket blev hon dock mera känd som Glassmonstret :-)

fredag 1 juli 2011

Tummen upp för Lewa Sport

Vad enkelt det är att vara konsument när man får bra och tom bättre service än man förväntar sig. Förra året köpte jag ett par störtsköna HED Stinger 60 av Lewa Sport (http://www.lewasport.se/) men redan efter ett par tävlingar började lagren att glappa. Skickade ner hjulet till Anders på Lewa som bytte lager men jag tyckte fortfarande inte att det blev så bra som det borde vara på ett par hjul i den prisklassen. Anders bytte lager igen och den andra gången monterade han dessutom in keramiska lager. Tyvärr blev heller inte det så bra och efter lite diskussioner med Anders på telefon föreslog han att jag skulle prova med en genomgående axel vilket är den lösning som används på årets modell.

Direkt efter att Anders hade föreslagit genomgående axel lade han den på brevlådan till Sollerön där jag befann mig för att köra SM. Axeln var enkel att montera och nu är glappet borta och jag är en helnöjd konsument. Det är gånger som denna som man ska påminna sig att det kan vara värt den där lite större prislappen i stället för att spara på den och beställa från USA eller någon annanstans långt borta.

Tummen upp för kanonbra service av Lewa :-)

Reclaim the balcony

Ingen förbättring på förkylningen i sikte ännu vilket gör att kvällarna blir fulla av ledig tid. Använde kvällen i går till att sanera balkongen efter att duvor haft den som bostad samtidigt som dom tidigare hyresgästerna bodde i lägenheten. Nu är duvorna borta och efter saneringen la jag även ut en matta på golvet (var annars) så nu är det mjukt och mysigt att gå ut på balkongen. Firade sedan arbetet med en fegis i solen.
Helgens tävlingar i Gottne blir det inget av för min del eftersom hälsan inte tillåter det. Bara att gilla läget och blicka framåt.