torsdag 29 december 2011

Ledig men lite träning


Julen är en tid när jag har mycket som jag vill försöka hinna med. Hälsa på familjen, handla julklappar, laga mat, äta mat (så klart), träna, sova osv. Det innebär att det inte hamnar några distanspass i träningsdagboken utan snarare korta pass på trainern när tillfälle bjuds.

Förra veckan slutade med 5 timmars träning fördelat på 3 pass men med tanke på att det var julafton mitt i allt så vill jag vara nöjd.

I dag är det torsdag, dvs inte så mycket kvar av veckan och hittills står det 2 timmar träning i dagboken. I förrgår kunde jag köra backintervaller uppför halstaberget i Sollefteå. Är lite osäker på höjdskillnaden men jag gissar på att det ligger i trakterna kring 250 m.

Jag har kört uppför vägen till toppen många ggr tidigare men det var väldigt mycket tyngre att göra det med crossen på snö än med linjecykeln på torr asfalt. Varje repa uppför backen tog ca 17 minuter från Sibylla på stan till skidskyttestadion på berget. Det hela började lite oroväckande med ett ordentligt snöväder där det snöade på bredde och blåste ordentligt. Som tur var ett kort infall av Bore som snabbt gick över. Fick till slut fina förhållanden att cykla i och totalt nästan en timmes uppförscykling. Varmt uppför och svinkallt nedför :-)

Till helgen blir det förmodligen skidpremiär och cykeln får stanna inne några dagar och vila.

torsdag 22 december 2011

Julen närmar sig

Julen kryper närmare och personligen undrar jag om vi svenskar inte borde strukit julen i år. Nästan ingen extra ledighet förutom annan dag jul men den ska då buffra upp all julstress som säkert många dragit på sig genom att stressa för att kunna ta det lugnt under julhelgen. Stressa för att ta det lugnt! Låter lite som en logikvurpa.

Själv kommer jag troligen att jobba i mellandagarna och kanske ta lite ledigt efter nyåret men det beror lite på vädret också. Är det griskallt har jag kanske ingen lust att slösa semesterdagar på att inte kunna vara utomhus. Då sparar jag dom hellre till varmare dagar när man tex kan cykla :-)

I Umeå är det kallt idag men prognosen lovar varmare till kvällen och det skulle vara skönt att kunna få till ett pass utomhus i stället för ett kort och hårt inomhus. Dom får jag nog av ändå.

söndag 18 december 2011

En snöig dag

Det blev 3:15 i snöväder idag. Riktigt besvärligt väglag stundtals och faktiskt lite obehagligt när det är oplogat och vissa bilister envisas med att uppträda respektlöst. Nåväl, nu när träningsveckan till ända och kan summeras till 9,5 timmar.

Nya tag nästa vecka.

fredag 16 december 2011

Det har hänt igen

Tredje veckan på raken som jag har kontinuerlig träning och direkt känner jag att om det fortsätter så här kan det gå hur långt som helst. Så tänker jag lite pretentiöst när jag sitter här med det senaste intervallpasset i benen och mår sådär gott som man kan göra efter att ha genomfört ett grispass. Nu gäller det att få till dom där följande 20 (ish) veckorna fram till säsongen så då ska det ordna sig till slut.

Det ska jag klara tänker jag och bestämmer mig för att ta ut segern i förskott över att ha varit träningsflitig hela vintern redan nu. Den är ingen riktig glädjespridare där den står trainern. Musik och TV har inget eller iaf väldigt lite att bidra med för att få klockan att röra på sig framåt. Fantastiskt negativa tankar är rätt vanligt när jag sätter mig på trainern.

Men hur det än är så hittar jag motivation tätt som oftast och kämpar vidare med intervallerna. Det blir inte så långa pass men rätt intensiva och effektiva. Det blir inga 5-timmarspass som Tom P brukar beta av på helgerna (hur bär han sig åt för att inte få hjärnskador?) men en bra vecka blir det 2 intervallpass á 1 timme.

Veckans halkväder gjorde att jag beställde nya dubbdäck med fler dubb till crossen för att slippa vara orolig att slira omkull i vinterhalkan. Den där cykelcrossen är verkligen ett av mina bättre köp av rullande kapitalvaror. Kan inte annat än att rekommendera den cykeltypen för alla cykelintresserade.

I morgon hoppas jag på besök från Kiruna av Janne Eriksson med familj som är på besök i Umeå. Cyklingen får bli antingen före eller efter besöket för det har förtur.

Godnatt!

tisdag 13 december 2011

Långa intervaller är jobbiga


Gnetade ihop 9 timmars träning förra veckan. 2 intervallpass, 1 pass i gymmet med tunga benövningar och två 3-timmarspass på helgen.

Denna vecka började med vila och fortsatte med lååånga intervaller idag. Puuuuh...

måndag 5 december 2011

Härm-apa

Tänkte kopiera Herr Wieselblads öppensinnade deklaration av veckans träningsresultat. Det har ju knappt varit varken si eller så under hösten med haltande motivation och träning. Nåja, det får vara vatten under bron och så försöker jag titta framåt i stället.

Denna vecka kan summeras i 9,5 timmars träning fördelat på 3 intervallpass och 2 st 3-timmarspass utomhus. Det ena lugn och behagligt (sällsynta i min träningsdagbok) tempo och det andra i högre tempo med dom sista 15 minuterna på tröskeltempo med Tom P i hasorna. Mycket bra tempo.

Denna vecka fick börja med ett intervallpass med 5 tior. Resten av arbetsveckan är dock lite oklar eftersom vi åker på konferens med jobbet. Återkommer senare med utfall. Har i allafall räddat en pinne denna vecka.

fredag 2 december 2011

Rapport

5 av 7 dagar av denna vecka är snart förbrukade och till handlingarna kan jag lägga 2 stycken intervallpass. Förhoppningsvis blir det i alla fall ett cykelpass i helgen om andan faller på så att jag kan skriva ner 4 eller 5 timmar träning i dagboken.

Annars rullar det på som vanligt ungefär. I dag har Pirac (hunden) varit hos veterinären och karvat bord en liten hudutväxt. OP gick bra och hunden är pigg.