måndag 30 januari 2012

Backigt



Hur man än vrider och vänder blicken så är det berg här på GC. Enda Alternativet är motorvägen längs strandlinjen men den går bort av en självklar anledning. Annars är det bara att gneta på i backarna. Fick en bättre runda idag än i går. Mindre trafik, inte bara uppför och dagsljus ändra hem.

Det är onödigt spännande innan Las Palmas storstadstrafik lättar på sitt grepp och dom stora vägarna övergår till lite mindre vägar med lite mindre trafik. Annars sken solen rätt fint idag och hemma hade det varit en kanonfin sommardag.

söndag 29 januari 2012

På plats på Grand Canaria




Idag har jag genomfört premiären på GC. En tur som nog var tre timmar uppför och kanske halva tiden tillbaka utför. Ankomsten till hotellet blev dock betydligt senare än planerat så det hann bli de skymning och mörker innan jag kom tillbaka till hotellet.

Det blev lite spännande mot slutet när batteriet i GPS:en började knorra innan jag hade någon kolla på var jag var. Plus att jag fick brassa genom Las Palmas i mörker utan lyse gjorde att nervositeten var påtaglig sida biten.

Nu gick det bra till slut men hädanefter kommer jag att ha lite större marginal till kvällsmörkret. Det var iaf en häftig känsla att få köra på racern igen efter att ha tröskat med crossen några månader. I morgon bitti tänkte jag besöka upp en cykelbutik i närheten så kanske dom kan tipsa om några roliga rundor.

söndag 22 januari 2012

Summering av veckan

Veckans träningsläger kan summeras till drygt 12 timmar varav ca 10 på Cykeln. Två trainerpass med 4x4, ett skidpass i högt tempo, gymträning, ett distanspass och resten jobbpendling. En bra träningsvecka. Tänk att få till kontinuitet som liknar denna.

I morgon är det ny vecka med nya vardagspussel som ska gå ihop i slutet på veckan. Försöker att fortsätta med lite cykelpendling till jobbet på morgonen om bara bakhjulet håller ihop. Har nämligen haft lite problem med ett par ekrar som gått av och jag misstänker att när det väl har börjat gå sönder ekrar så lär det fortsätta bli problem. Bara att se vad som händer.

Har också haft problem med batteriet till cykellyset som inte verkar klara kylan ute speciellt många timmar men det verkar har lagat sig själv över natten. Om bakhjulet är omekrat i morgon Bitti när jag ska till jobbet skulle jag bli förvirrad. Men det skulle vara praktiskt förstås.

tisdag 17 januari 2012

Summering av förra veckans träning

Hade som ambition att köra distans med Gimonäsgänget på lördag men när jag vaknade på morgonen kände jag mig väldigt sliten så med tanke på att jag varit förkyld ordentligt veckan tidigare tog jag ett klokpoäng och valde vila i stället för att chansa och kanske bli sjuk igen. Den ni! Minst ett poäng i klokligan. Trots vilan i helgen blev det 8,5 timmars träning fördelat på cykel, skidor och styrketräning.

Denna vecka har börjat med tre pass på cykeln varav ett intervallpass 4x4 och två pass utomhus. Vad som händer under resten av äningsveckan beror också lite på vad som händer på jobbet. Hoppas iaf hinna med minst ett, gärna två intervallpass, varav ett under och ett över tröskeln. Återkommer förstås med en redovisning senare.

måndag 9 januari 2012

På randen till katastrof

När jag satt med frukostägget i handen i morse så insåg jag att jag glömt plocka fram Kalles randiga. Lyckligtvis har jag kylskåpet bara ett steg bort från köksbordet så snabbt var kylskåpsdörren öppnad. Då inser jag till min fasa att tuben med Kalles randiga i det närmaste är tom.

Nu fanns det ändå lite kvar att klämma fram ur tuben men eftersom Kalles randiga är en bas i min frukost så stod jag på randen till katastrof under ett kort ögonblick. Nu gäller det bara att inte glömma bort att inhandla en ny och fräsch tub till frukosten i morgon. Viktigt, viktigt!

söndag 8 januari 2012

Det blir bättre

Förkylningen verkar gå mot sitt slut för denna gång och jag tjuvstartade lite idag med 35 minuter lugnt trampande på trainern. Ingen succé men ändå skönt att få trampa lite för första gången på en och en halv vecka.

Nytt år och lite nya ideer. Tänkte prova på att kombinera mina cykelturer till jobbet ibland med att ta en extra sväng för att ändå få lite träning när jag ändå är ute och cyklar. Blir lite speciellt med cykelkärran på släp men den kan faktiskt vara bra att ha när det är kallt för att den drar ner farten. När det blir lite varmare kanske jag häktar av kärran på Piracs hunddagis. Jag får säkert putsa på planerna efterhand och vissa dagar får det bli vardagscykeln blandat med hundpromprompis till hunddagis och jobb.

onsdag 4 januari 2012

Snö, snö, snö...

Det har snöat i flera dagar i Umeå nu och än har det inte slutat. Inte så bra för utomhuscyklingen men eftersom jag har bokat in en förkylning just nu så blir jag inte så stressad av det.

Börjar samtidigt att fundera på vårens träningsupplägg på sydligare breddgrader (typ Mallis). Två sammanhängande veckor eller två resor på ca en vecka men en vecka eller två för att samla kraft och vila. Lite dyrare men samtidigt bättre träningsupplägg. Bara att väga fördelarna mot nackdelarna (typ kostnaderna). Skulle också vara kul att vara på plats 5-6/2 på Mallis för att se Contador och storpojkarna i Mallorca Challange. Får grubbla lite till innan jag bestämmer mig.