tisdag 30 oktober 2012

Kvällens utmaning på trainern

I kväll står det 5 st. fyror på 380 w på schemat. Jag vill inte påstå att jag längtar, men jobbet behöver göras och chansen att jag hittar någon annan som vill göra det tror jag är minimal. Bara att kavla upp ärmarna som det heter.

Annars väntar jag på att det odrägliga cykelvädret skall bli drägligt så att det går att cykla utomhus igen. Investerade i riktigt varma cykelbyxor i går. Det känns så bistert att kränga på sig tajtsen och köra utomhus i vintertemperatur. Det blir liksom aldrig varmt, även om det finns dubbla långkallingar under. Jag börjar kanske bli gammal? Eller så har jag bara ledsnat på att frysa. Det kan ju också vara så att jag har blivit både gammal och frusen.


Kvällens pass på trainern. Jag utgår från 400 W eftersom det som är referensen. Eftersom jag planerar 380 w i kväll kommer jag att köra på 95 % av referensen.

måndag 29 oktober 2012

Vilohelg

I helgen har vi haft besök vilket gjorde att jag prioriterade bort träningen och tog en vilohelg. Satsade mer på oxfilé, trappistöl och kakor :-) Pirac fick dessutom vara på kollo hos bekanta och det verkar ha varit gott om kakor och godis på deras party också.

Efter vilohelgen var jag dessto mer motiverad i morse, så när klockan ringde kl 5 var det inget snack om saken. Trots att termometern visade 9 grader av den kalla sorten (tyvärr) fick det bli cykling. Klädde mig lager efter lager och till slut kände jag mig redo. Trots att trikåerna är elastiska är det baske mig knappt möjligt att böja på benen, men sånt är livet som cyklist i norrland.

Just nu känns det som att det fungerar bäst att cykla på morgonen i stället för på kvällen. Vi får se hur länge det håller i sig. I morgon verkar det bli regn och riktigt blåsigt i Umeå så risken är rätt överhängande att det får bli trainer i morgon. Ett stenhårt intervallpass står härnäst på schemat och antingen blir det av i kväll eller så skjuter jag på det till i morgon.


onsdag 24 oktober 2012

Cykling i mörker

Att sätta mig på cykeln utomhus 2 timmar eller mer i höstmörkret och blött utomhus triggar inga positiva känslor hos mig (läs: är svintrist). Att stiga upp och cykla tidigt på morgonen och i stället få möta det lilla ljus som finns är betydligt trevligare. Jag drog den slutsatsen i morse men som en kontrast tänkte jag ändå ta en runda i höstmörkret nu. Lungt och fint! Precis som i morse. Inte hårdare än att benen är superpigga och 100% redo för att mosas i morgondagens fyror på trainern.

måndag 22 oktober 2012

Bra cykeldagar. Inte varmt men soligt.

I fredags hade jag tagit ledigt från jobbet för att köra Pirac till veterinären i Öjebyn. Grabben har en sjukdom som gör att kroppen stöter bort tänderna vilket gör att med jämna mellanrum blir det nödvändigt att dra en tand eller två.

 

Under tiden som Pirac låg på operationsbordet passade jag på att trampa en sväng på crossen. Ganska kallt med en tempo runt nollan och som traditionen bjuder kom det en skvätt regn i början men som tur var blev den kortvarig och resten av passet på ca 2,5 timmar var det uppehåll.

 

På söndag fick jag en riktigt fin tur på 3,5 timmar i solen från Luleå till Piteå. Inte den kortaste vägen för att slippa E4:an men i stället fick jag riktigt fina vägar, både grusvägar och fina asfalterade vägar.

 

Nu är det dags för en ny arbetsvecka vilket betyder kvällsträningar i mörkret igen plus ett par pass på trainern och på gymmet.

torsdag 18 oktober 2012

Träning och bloggning

Så här års hänger jag inte varje dag i omklädningsrummet men har väl ändå så sakterligen smygit igång träningen. Bloggningen är under all kritik och snart det enda jag skriver om känns det som. Har köpt träningskort på en anläggning som ligger på två minuters gångavstånd hemifrån vilket underlättar styrketräningen. Ett bra val av mig att köpa det dyrare kortet på tenton.se i stället för den billiga men stela lösningen som arbetsgivaren erbjuder på IKSU ("frustar" inombords).

I kväll tänkte jag i alla fall bränna av veckans 5x3 minuters intervallpass med stenhård intensitet. Och tack vare min tillgång till styrketräning runt hörnet så kör jag numera benstyrka efter intervallpassen. Mycket bättre lösning än att köra dom före intervallpassen som jag gjorde förra året av praktiska skäl.

Smart Mats!

tisdag 9 oktober 2012

Kort cykeltur

Motivationen har varit skral en rätt så lång tid nu men i kväll tog jag tjuren vid hornen och sadlade crossen. Tog sikte på en grusväg som var rätt ok trots de senaste dagarnas regnande. I början av passet la jag märke till att kedjan inte gick riktigt rent som den skulle men struttsade genom átt höja volymen på min talbok i stället för att ta reda på vad som var problemet.

Efter kanske en och en halv mil så försvann motståndet i trapporna och jag trodde först att kedjan hade hoppat men efter några desperata försök med växlarna så förstod jag att kedjan inte längre var på plats. Den hade helt sonika gått av så jag sadlade apostlahästarna i stället och vände på ekipaget riktning hem. Så klart var jag säker på att hitta kedjan. Inte för att monta på igen men iaf för att använda som mått på längden för den nya kedjan. Av någon märklig anledning hittade jag inte kedjan.

Eftersom det var för långt hem för apostlahästarna så slog jag en signal till Linda som tappert mötte upp med Forden. I morgon blir det alltså lite mek och kanske jag samtidigt passar på att tvätta stackars crossen.

torsdag 4 oktober 2012

Mootivation

Längtar fortfarande efter mer motivation vilket jag försöker hitta genom lite sporadisk löpning. Nu verkar det som att jag fått en släng av hälseneproblem och kommer att låta löparskorna vila några dagar.

Annars är det fortfarande mer fokus på morotskaka än på träning. Men det brukar alltid bli motivationsproblem för mig den här årstiden men det har hittills alltid vänt och jag räknar med att det vänder i år också.