tisdag 13 maj 2014

Komfortabelt

Läser på en av Umeå universitets forskarbloggar om ett intressant projekt som undersöker effekter på hjärnans funktion av att stå och gå när man jobbar (http://blogg.umu.se/forskarbloggen/2014/04/the-office-walker-soffliggarens-mardrom/). Efter att ha läst inlägget kommer jag att tänka på Dr. Dick Solomon i TV-programmet "Tredje klotet från solen" som gärna ville gå ner i vikt. Men efter ett misslyckat försök ger han upp och konstaterar att "Min kropps viktigaste funktion är att transportera hjärnan och min hjärna vill åka komfortabelt." End of story!

torsdag 8 maj 2014

Stockholm Gran Fondo

Sitter och ser över min tävlingsplanering närmaste tiden och blir lite nyfiken på Stockholm Gran Fondo. Arrangemanget verkade ett tag att ställas in men nu skall det tydligen gå av stapeln. Det är bra att vi får fler cykelarrangemang i Sverige men när jag läser om just detta så inser jag att jag inte är en del av målgruppen.

För det första verkar det inte vara någon tävling i bemärkelsen först till mål utan tiden startar när man lämnar starten och stoppas när man passerar målet. Man kan anmäla grupper eller köra individuellt och anmälningsavgiften är 1195 kr. Väldigt likt Vätternrundans upplägg. Kunde förstås vara trevligt att få köra med en massa andra laddade och glada cyklister men INTE för 1195 kr. Dom lägger jag hellre på något annat roligt.