söndag 20 november 2011

Vad händer?

Har tagit ett ordentligt uppehåll i bloggandet så nu känner jag att det är dags att uppdatera omvärlden om vad som händer i mitt cykelliv.

Det finns en del som pekar på att motivationstorkan kan vara i slutfasen och jag känner att motivationen börja gry lite igen. Har fortfarande inte dragit igång på fullaste allvar men motivationen är på G och jag har haft två veckor med rätt strukturerad träning med ett par lite längre utomhuspass blandat med några intervallpass på trainern.

Har också, mot min ursprungliga plan, monterad stänkskärmar på crossen. Jag lessnade att  både jag och cykeln såg ut som ett lermonster efter varje cykelpass. Principen att inte träna på en cykel med skärmar får stå tillbaks till förmån för det praktiska helt enkelt. Jag viker ner mig. Denna gång!

Helgen har ägnats åt kamratskap och allt för mycket dekadent leverne. Tur att jag är ung och pigg. Är nog återhämtad redan i morgon bitti.

Träningen då? Jo effektmätaren är faktiskt uppe på anständiga nivåer igen efter en tur ner i avgrunden. Ligger på liknande status som för ett år sedan och det är väl rätt lovande. Har planer på att försöka periodisera träningen i vinter. Det är något som jag inte provat tidigare i mitt träningsliv men någon gång ska ju vara den första som det heter. Styrketräningen har reducerats till ett pass i veckan fram till jul så att jag bättre kan fokusera på VO2-träningen.

Kommer också att köra kortare intervaller i år fast med lika lång effektiv träningstid. Kommer att prova med fyror i stället för tior och skälet är så enkelt som att jag tycker att tior är för långa för mitt lövtunna pannben. Ett trick i skolan att lura sig själv helt enkelt. Jag kommer säkert att kasta in ett pass med tior för att få lite vardags-edge men basen kommer att vara fyror.

På rekommendation av Dr Nilsson i Älvsbyn har jag också provat att köra några 30-seklundersintervaller med lång vila men med maximal insats. Låter kanske inte så jobbigt men jag kan försäkra om att jag är medgörlig som en kattunge efter passet. Får se vad det ger.

I Stockholm har det blossat upp en debatt om en stackars ek som tydligen är krasslig och behöver sågas ner. Inte så bra förslag tycker alla och engagerar sig i dess överlevnad.

2 kommentarer:

 1. Det gick fort att komma åter till fullt slag, låter imponerande fort.
  Jag har också provat Dr Nilssons pass, trött blev jag men jag vet inte heller vad det ska va bra för.
  Intressant att du byter inriktning från långa till korta, jag som funderar på byta korta till långa, mitt pannben mår bättre av typ längre än 10 minuter, vet inte om det är intervallstarten som mentalt känns jobbiga, dock skall jag villigt erkänna att det där med 10st 4 minutare med kort vila kändes helt ok för mig, då hinner man som inte bli "lat" innan nästa intervall ska igång..
  Sen är det kanske fel att kalla det att jag kör intervaller ofta, men det är en annan historia.

  SvaraRadera
 2. Jag är orolig för dig Mats...

  Först testar DU ett intervallpass som JAG rekommenderat (det brukar vara tvärtom) men det gläder mig att även du känner av dem. Själv tar jag mig knappt av cykeln efter de där monstren.
  Sen börjar du kompromissa med skärmar och kortare intervaller.
  Om nästa steg blir att vi hittar dig fastkedjad vid en gammal ek i hufvudstaden - så beställer jag en tröja med ryggknäppning till dig...

  Kör hårt!

  SvaraRadera