onsdag 18 juni 2014

SM-form

Nu börjar det dra sig mot SM och sedan länge har jag beslutat att bara köra tempoloppet och hoppa över linjeloppet. Jag är för dålig för att orka hänga med uppför Kinnekulle en massa varv. Tråkigt men realistiskt. Letade efter startlistor till tempoloppet men kunde inte hitta några som publicerats. Efter SM blir det arbete några dagar fram till semestern som inleds med U6.

Formen var bra efter mina resor till Mallis i våras men när jag kom hem efter den andra resan fick jag för mig att ta bort några kilon. Jag körde med appen som @pelleni80 brukar köra stenhårt med under vårarna och gick ner några kilon. Tyvärr försvann effekten i pedalerna med kilona och sedan har jag haft en formsvacka. Nu äter jag som vanligt onödigt mycket men effekten börjar ordna upp sig också. Frågan är om den kommer hinna till toppen innan SM?

En gång varje vecka kör jag 30 eller 40 minuter med full gas på tempocykeln och snitteffekten har pekat uppåt sedan bottennoteringen för 5 veckor sedan. Nu är effekten under bästa 20 minuter 20 w högre och förhoppningsvis kan kurvan fortsätt lite till uppåt.

Fram till SM återstår mestadels VO2 max och stressad tröskel (a la @larssonpetter) på träningsfronten. Dessutom några få vilodagar som förhoppningsvis ska göra susen.

6 kommentarer:

 1. 300 kcal mot normalt intag är MAX vad man ska avstå från för att inte tappa muskelmassa. Och då tar det teoretiskt 24 dagar att gå ner 1 KG (ETT kilo).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min takt var något högre, typ kanske lite för mycket. Gå ner i vikt måste man göra under vintern, inte direkt efter ett träningsläger :-)

   Radera
 2. Och tanken med viktnedgången var till linjet?

  Lycka till med finslipet sista tiden fram till SM. Håller tummarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken med viktreducering var för att få en enklare resa i uppförsbackar. Linjen på sm har aldrigt stått på schemat

   Radera
 3. Lycka till på torsdag!

  SvaraRadera