fredag 26 november 2010

Liten tuva stjälper stort lass

Det börjar vara gruvsamt nära en höjning av effekten på mina intervaller nu. En vecka till sen ska effekten höjas med 2,5%, är det tänkt i alla fall, men nu vet jag inte... Har två upplägg som jag brukar köra. Ett upplägg med 3 och ett med 5 stycken 10-minutersintervaller. När jag kör 3 intervaller skruvar jag upp motståndet 5% och det är det som är den "lilla tuvan" i sammanhanget. Det "stora lasset" är min ansträngningsgrad för att veva runt dom extra 5%. 5%!!! Låter som att det skulle kunna vara försumbart i sammanhanget. Eller hur? Det är det inte. Det är motsatsen till försumbart. Det är en PÅTAGLIG, AVSEVÄRD, BETYDANDE, AVGÖRANDE skillnad. Ja, ni fattar säkert.

I går kväll skarvade jag dessutom mina 3 tior med ett stenhårt VR-race (Virtual Reality) mot Jan E på Tacxen, så det lär dröja till julafton innan vilopulsen går ner till något slags normalvärde. Jag märkte att Jag och Jan E har lite olika strategier när vi kör VR: Han undviker att krascha och håller ett jämt och högt tempo. Jag är lite mer för att brassa järnet hela tiden men då kommer ju också krascherna med jämna mellanrum. Men efter varje krasch kan jag köra några sekunder på adrenalinet innan jag måste börja spjälka mjölksyra igen. Gissa vem som korsade mållinjen först ;-)

Det är kallt nu. Hoppas på att det skall krypa upp till -15 under helgen iaf så jag kan komma ut på längdskidorna.


2 kommentarer:

  1. Jag ska lära mig att tackla lite till nästa race, det sved i benen på slutet igår inte mycket i dom att sätta emot på slutet.

    SvaraRadera
  2. Fasiken vad roligt ni verkar ha det =)
    Tack för tipset om rulletour. Har laddat ner massa filmer. Snacka om vad det gick snabbt att köra 60 min på trainern igår =).

    SvaraRadera