måndag 20 februari 2012

Summering av vecka 7

Den gångna veckan kan jag sammanfatta som en rätt bra vecka faktiskt. Hade ett par-tre dagar när det kändes som att en förkylning var på G men (peppar, peppar) det verkar ha ordnat sig.

Rent allmänt kämpar jag vidare med samma upplägg som tidigare i vinter med 1 gympass för benen, ett lite längre pass på helgen, 2 eller 3 tröskelpass (precis över eller precis under). Träning utöver detta räknas som bonus.

I veckan fick jag faktiskt ihop som alla delar och kan summera timmarna till 10,5 till antalet. På långpasset i lördags avstod jag från det traditionella fikastoppet och trampade i stället vidare när övriga stannade i Vännes för att fika. SMHI har flaggat för snöväder som jag inte ville brottas med i onödan. Tyvärr hann jag bara runda hörnet på fiket så kom snön och tillsammans med den befintliga hårdblåsten var snövädret ett faktum.

I motvinden och sidovinden var det riktigt bedrövligt och vid varje ögonkast på hastighetsmätaren var resultatet nedslående. Tror att hastigheten pendlade mellan 10 km/h och 18 km/h. Till slut gav jag upp och ringde efter hämtning sista biten in till Umeå. Kände mig inte säker att synas längre i det snövänder och snödrev som hade uppstått. Fick ändå ihop drygt 4,5 timmar i sadeln och kände mig ändå nöjd.


5 kommentarer:

 1. 4,5 timme?
  Starkt jobbat Mats, starkt jobbat!
  Att du avbröt kan jag förstå om det var samma snöstorm som senare dök upp hos oss... Jag hade inte cyklat en meter i den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom riktigt tappra soldaterna cyklade hela vägen in till stan.

   Radera
 2. Du ville undvika snöovädret, så du stod över fikat inne i värmen...
  Jag kan inte säga nåt om din fart, för du är onekligen snabb! Men ibland har du verkligen otur när du tänker... ;-) Fråga Pirac, jag är övertygad om att jag och han är överens - som vanligt när det kommer till mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Per, det är alltid lätt med facit i hand men du kanske tänker nåt i stil med att bättre en bulle i handen än en snöstorm i nyllet?

   Radera
  2. Nja, jag var mer inne på: Bättre en bulle i handen, och en bulle i nyllet...

   Radera