onsdag 15 december 2010

Ny cykel


Nu har jag äntligen bestämt mig för vilken cykel jag ska köra på nästa säsong. Det har varit lite velande hit och dit. Grunden till velandet är att den cykel som jag velat ha, Fuji SST 1.0, inte går ner i transportväskan eftersom den har fast sadelstolpe (har jag givetvis en bestämd åsikt om också men den tar jag inte nu) och då har jag inte kunnat bestämma mig för vilken cykel jag ska köra med i stället, och så har det hållit på hela hösten. Bor man i Kiruna är det långt till allt och i synnerhet till cykeltävlingar. Förra säsongen var det tävlingarna i Gottne som var närmast och dit är det närmare 75 mil så att kunna flyga med väskan är ett krav för att kunna tävla.

Vid en sista desperat kontrollmätning av diverse mått på både cykel och väska så är det nog så att den förmodligen går att få ner i väskan. Utöver de obligatoriska delarna som styre, pedaler, sadel och hjul, måste även vevparti och bakväxel demonteras. Men då går den FÖRMODLIGEN ner i väskan :-)

Har valt att gå ner en storlek på ramen till 56 vilket gör att jag får ett styre och vevparti som är för för litet. Därför har jag snart ett sprillans nytt Dura Ace vavparti med 172,5 vevar och ett styre med bredden 42 cm till salu. Styret är givetvis kolfiber :-)

Min gamla cykel har hittat ett nytt hem i Trollhättan och den har det nog bättre där nere i värmen :-)

9 kommentarer:

 1. Inge skräll att det blev en Fuji, så vad har du funderat så länge på?!
  Köp en ny väska, hur svårt får det va, finns ju gott om tokiga cykelidioter som behöver en begagnad väska....
  Kolla med Fredrik Röding, i hans väska kan man bo i om det krisar

  SvaraRadera
 2. Klart det blev en fuji :-)

  Osäkerheten har berott på att jag inte trott att cykeln skall rymmas i väskan eftersom cykeln har en integrerad sadelstolpe.

  Eftersom jag redan har två hårdskalsväskor varav den ena är Elite Vaison som är en riktig bamsing så tror jag inte det är aktuellt med ett väskbyte.

  Cykeln levereras nog i slutet på januari så då vet jag om den går ner eller inte. Onödigt spännande.

  SvaraRadera
 3. Helt klart ett I-Lands problem med väskan...

  Men det var ju inte värsta Fuji linjehojen, sneglade på en som var dyrare på deras hemsida...
  och på tempocyklarna hade dom spillt en del målarfärg på, DOM syns då i trafiken vill jag lova.

  Tyvärr så hänger det ju inte på cykeln, förmodar att du cyklar ifrån mig i sommar även om du skulle grensla spinningcykel...

  SvaraRadera
 4. Va fanken, är du så bredaxlad, kör du med 44cm styre...tänk aerodynamiskt ju...
  Gick det inte custombeställa cykeln som du ville ha den?? Köp Spanskt nästa gång vettja

  Men helt rätt att gå ner i storlek, den blir ju rapp som vessla.

  SvaraRadera
 5. Vad som är det värsta beror nog på vad man vill ha tycker jag. Letar man en styv och stabil cykel är det SST 1 som gäller eftersom SST=Super stiff :-) Med tanke på att jag är en elefant inom cykelvärlden så tyckte jag det passade bra. Men visst, det var länge Altamiran som låg 1:a på listan.

  SvaraRadera
 6. Ingen custom-möjlighet för en gubbe i Kiruna. Möjligen (mest troligt) hade det hjälp om jag hetat (och faktiskt varit) Lance A, men det är jag ju inte så cykeln kommer med 172,5 vevar. På tal om I-landsproblem :-)

  SvaraRadera
 7. Stefan L ännu en gång16 december 2010 20:15

  Jag hade ingen koll på Fuji, kikade enbart på prisjämförelse, brukar vara förenligt med top of the line i de flesta fall, men SST lät imponerande bra
  Om du är en elefant, vad är jag då?? eller ännu värre Per, men å andra sidan jag är ju då ingen cyklist heller, enbart en motionär som cyklar...

  Med Orbea gick custom hur bra som helst (utifall du undrar) ;-)

  SvaraRadera
 8. Hej jag tog 1:a turen på min nya ( din gamla) och Sicket spjut... Helt otroligt. Det gick som bara den, men inte så länge(än). 3 gr och mulet. Snön börjar ge vika nu. Jag letar efter en tempo båge till cykeln så den är färdig till Kalmar Tri. Lycka till med den nya. Hör av dig när du ska sälja den så kan den också få tillbringa sin ålderdom i södern... /Christer

  SvaraRadera
 9. Kul att du gillar cykeln. Jag fick samma känsla första gången som jag cyklade på den och det var nog bara 3 grader den gången också :-)

  Kalmar är väl senare i sommar om jag mins rätt så du har ju gott om tid att träna. Lycka till!

  SvaraRadera