tisdag 16 april 2013

I bland



I slutet på söndagens runda var det någon som föreslog att vi skulle prova en ny väg sista biten in till hotellet eftersom den vanligen blir samma rutt varje dag. Ombyte förnöjer som det heter. En rutt lades in på Garmins GPS och sedan följde i hopp om lyckad resa.
Till en början verkade allt bra men ganska snart förändrades omgivningen till något märkligt med en miljö som närmast liknade en spökstad. Vägen blev smal och krokig och slutade till sist vid ett galler med skylten Coto Privado. Eftersom det var ganska mycket uppför i ca 5 km tillbaks till huvudstråket och samtidigt många trötta ben så var det ett mindre önskvärt alternativ att vända om. Vi lyckades till slut faktiskt hitta den som ägde marken som gick med på att öppna en grind som skiljde oss från en fortsatt resa. Tyvärr övergick underlaget till grov grusväg. Vägen slingrade sig sedan vidare förbi en åker och förbi en golfbana. Väl ute på asfalterad väg slutade lyckan efter ca 400 meter i ett nytt stängsel men denna gång fanns ingen fortsättning på vägen. Inte ens grusväg utan helt enkelt en äng.
Några av oss valde att satsa på motorvägen i ett par hundra meter medan andra valde apostlahästarna med cykeln på axeln över ängen, tillsammans med de övriga hästarna.
Till slut kom vi i alla fall hem till hotellet och den efterlängtade middagen. Helt överens om att vi tar den vanliga vägen nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar