torsdag 10 april 2014

Sammanfattning av Mallis

Så var Mallisresan över för denna gång och återigen kan jag tacksamt konstatera att vädret varit på min sida. Att i början av april få en dag med skitväder, en dag ok och resterande 7 med kanonväder känner jag mig tacksam över. Det kan förmodligen vara både kallare och blötare än så utan att vara onormalt.

En sammanställning från årets cykling.

  • 8 Dagars cykling och 1 dag vila
  • 41 timmar träning fördelat på 5 dagar med enbart distanspass (210 w) och 3 dagar med distanspass som inkluderat tröskel 340 w eller forcerad tröskel 370 w.
  • Körde hela bergskedjan (i år också) fast uppdelad på flera etapper.
  • Klättrade uppför Sa Calobra på 33:40 minuter och 370 w i snitt vilket är en bit från rekordet på 30:00 minuter blankt. Skulle behöva kämpa med dieten parallellt med träningen (obs, inget beslut utan bara ett konstaterande).
  • Elektroniska växlar är en fröjd jämfört med mina tidigare mekaniska Dura Ace.
  • Vittoria-däcken saknar nästan helt fäste när vägen är blöt. Continental fungerar betydligt bättre upplever jag.

Nu blir det förhoppningsvis ett par dagar med vila (eller hur @larssonpetter?) innan nästa träningsvecka börjar.

 

5 kommentarer:

  1. Sjukt avis!! Jädrans vad timmar du fick till! Hur många mil lyckades du med då? 100-120mil? hursom, bra jobbat. Skoj se du kör i år igen!

    SvaraRadera
  2. Tack! Sträckan har jag faktiskt dålig koll på eftersom jag använder effekt och tid som parametrar men jag tror att din gissning är rätt bra.

    Jag fick smaka på den svenska temperaturen när vi landade på Arlanda tidigare idag. Inte riktigt lika varmt som på Mallis:-)

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte att jag fick till mycket träning med 32,5 timmar på 7 dagar, men du fick till rejält mycket mer. Starkt. För övrigt känns 370 snittwatt uppför Sa Calobra väldigt bra, även om det inte blev någon rekordtid.

    SvaraRadera
  4. Jag hoppade över krascher och febernatt vilket kan bero på att jag fick ihop fler cykeltimmar :-)

    SvaraRadera